sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

TET-harjoittelussa Cajus Aminoffin luona

Moikka! 
Nyt on siis TET-viiko ohi kenttäratsastaja Cajus Aminoffin luona. Oli ihan huippu hauskaa ja opin paljon! Cajuksella on 47vuoden kokemus hevosista, hevosenjalostuksesta ja ratsastuksesta. Olisin voinut jäädä sinne vaikka kuinka pitkäksi aikaa kun pääsi alku jännityksestä, nyt jopa ikävöin sinne takaisin ! 
Siellä sain siis ratsastaa hienoilla kilpahevosilla, paiskoa töitä, käsitellä hevosia, hoitaa ilta- ja aamutalli jne. Kaikista parhainta oli kiidättää maastossa kiitolaukkaa Cajuksen kanssa. Olin maastossa Viirun kanssa ja muitten kilpahevosten kanssa. Cajuksen Stall Eqvus Ab sijaitsee Espoon Nuuksiossa. Siellä on aivan huikeat metsät missä ei ole ketään joten sinne vain päästämään höyryt pihalle! 
Tallissa on 20 hevosta 5 niistä ovat yksityisiä ja loput ovat Cajuksen. Tallille on juuri rakenettu uusi tallirakennus minne mahtuu 10 hevosta ja vanhaan talliin jonne on remontoitu sama "sisustus" kuin ihan uuteen talliin. 



Uusi talli, tämä on luultavasti Suomen hienoin talli! 



Vanha talli, hevoset odottavat tässä ruokaa , tallieissa oli todella kätevä systeemi ruokakuppien kanssa, ne käännettiin noin miten tuossa näkyy ulos päin ja sinne ruuat ja sitten käännetään takaisin ja hevoset syövät siitä. 

Asuin koko viikon Cajuksen ja hänen vaimon Marian luona heillä on siellä 16!! kissaa ja 2 koiraa. Eli eläimiä riittää, 20 hevosta, 16 kissaa ja 2koiraa :D Kissoja oli niin paljon että en muista edes puolien nimiä mutta koirien nimet ovat Charlie ja Sunny, aivan ihania saksanpaimenkoiria. 

Jane kissa joka piti minut hereillä puolet ensimmäisestä yöstä :D

Koirista en ehtinyt ottaa kuvia mutta ei niissä mitään etityistä ole tavallisia saksanpaimen koiria. 

Viimeisenä päivänä ei tapahtunut oikeastaan mitään kengitimme pari hevosta ja ratsastin yhden. Ja sitten minua tultiin hakemaan. 

Ennen kun lähdimme otimme kuvan meistä kolmesta oikealla Maria Aminoff hevosen selässä Cajus Aminoff ja minä hevosen vieressä. 

Sitten lähdimme kotia kohti. Matka kesti vähän yli tunnin. Viiru on reissun jälkeen jonkin verran väsynyt ja eilen kävin vähäb taluttelemassa ja  pesin hänet ja laitoin solariumiin. Tänään voi olla että hän saa olla vaan vapaa kun sataakin. Viiru saa jäädä kotiin nyt ja vähän keräillä voimia mutta minä lähden tiistaina viikoksi Rukalle! Olen siis ottanut tällaiset 2viikkoa lomaa koulusta :D Ihan kiva on lähteä katsomaan jotain muuta mutta en haluaisi jättää Viirua ja Viuhtia tänne kotiin. Onneksi olen kumminkin järjestänyt heille hyvät hoitajat ja tarkat ohjeet! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti